Christine Feldthaus

Christine Feldthaus

Christine Feldthaus er foredragsholder og livsstilsekspert. Hun har medvirket i ca. 50 omgange ”Kender Du Typen” på DR1, hvor hun som livsstilsekspert gætter kendte danskere.

Aktuelle foredrag:

Kender du typen?

Indlægget beskæftiger sig med arketyper og faldgruberne ved livsstils segmentering i en stærkt individorienteret befolkning. Kan man overhovedet ”bundte” mennesker i grupper med samme holdninger? Eller er vi bare 5 mio. forskellige individer med hver sin livsstil. Og hvorfor er der altid så langt mellem holdninger og adfærd? Hvem vil f.eks. hellere:

  • Have en rodbehandling uden bedøvelse end at spise citronmåne fra tankstationen?
  • Fylde hele designerkøkkenet op med luksus olier, end at blive taget med stegemargarine i køleskabet
  • Indrette hjemmet med ”slidt og hvidt”, og Brio legetøj end at tage en konfrontation med 7-årige Emil, når han (igen) tæsker sin lillesøster
  • Høre om skattefordelen ved 4-hjulstrækkere på gule plader end at skulle trættes med den ”påståede” globale nedsmeltning
  • Melde afbud til familiefødselsdage end at møde op uden en festlig købesang.
    Du genkender naturligvis ikke dig selv – du er nok alt for speciel – men måske du støder på typen, der til forveksling minder dig om naboen eller et familiemedlem.

Varighed: Ca. 1,50 time.

Hvad har danskerne egentligt gang i?

En humoristisk tour de force igennem danskernes livsform og livsstil.

Hvad bruger vi friværdierne til? Hvad betyder karrieren og boligen for os moderne homo sapiens sapiens mennesker? Hvad interesserer vi os for? Hvorfor er der både brug for internetdatingsites som Farmer Dating og Beatiful People?

Hvordan anvender vi vores tid og hvorfor fjerner mænd hår som aldrig før. Flere og flere søger coaching til alt fra hundeluftning til børneopdragelse. Hvorfor har vores børn så stort behov for Gucci tasker og Bjørn Borg underbukser?

Et portræt af moderne livsførelse og et par øjenåbnere, der måske giver anledning til eftertanke og/eller selvrefleksion.

Varighed: Ca. 1,50 time inkl. spørgsmål.

Død over den perfekte kvinde! 

Hvornår lærer vi at droppe den dårlige samvittighed, at prioritere og at følge hjertet?

Hvorfor svælger vi i selvhjælpsbøger og tager hele ansvaret når ungerne får lus? Hvorfor tænker vi mere på planlægning af indkøb og aftensmad end på sex – når vi slår øjnene op om morgenen? Og hvorfor vil vi efter et par års samliv hellere købe nye designer dynebetræk end springe rundt på lagnerne?

Hvordan går det reelt med ligestillingen – og er Kvindernes Kampdag en fuser på højde med Københavns Karneval? Indlægget spidder ”kvindeliv” anno 2007 med karriere, VL-grupper, G-punkter, 6 stykker frugt om dagen og Pilates ad libitum. Og stiller spørgsmålstegn ved, hvem det egentligt er vi glæder, hvis vi nogensinde bliver ”perfekte”.

Varighed: Ca. 1-1,50 time.

Hvad sker der hos ”vandrestavs-rockerne”?

Hver 3. husstand i Danmark bebos af mennesker, som er fyldt 60 år! Og der bliver flere og flere.

Reklamerne portrætterer stort set udelukkende denne aldersgruppe, som målgruppen for proteserens og bind mod urin inkontinens. En skærende kontrast til facts, der viser at vandrestavsrockerne er eventyrlystne og forandringsvillige og mener, at livet skal leves på fuldt tryk til sidste åndedrag.

Indlægget kommer tættere på aldersgruppen 60+ og tegner portrætter af livsnormer, adfærd og interesser hos den stærkt sammensatte gruppe af vidt forskellige individer. Så vi måske kan holde op med at kalde alle for ”det grå guld” og indse, hvorfor duen bliver en ny truet dyreart i Danmark.

Indlægget vil have relevans for både markedsførere af produkter, personale i pleje og sundhedssektoren eller blot helt almindelige mennesker, som gerne vil være på forkant med en ny generation af ”voksne”.
Varighed: Ca. 1 time.

Følger du livets røde tråd eller hænger du i den? 

Flere og flere danskere føler sig pengerige og tidsfattige. Vi arbejder og forbruger som aldrig før. Arbejdslivet glider langt ind i fritiden og vi stiller samtidigt flere og flere krav til indholdet af ”den frie tid”.

Aldrig har vi set flere mennesker være på lykkepiller og antidepressiva. Innovation og forandringsparathed er dagens modeord. Og det bliver sværere og sværere for mange at følge med i praksis.

Indlægget stiller spørgsmålstegn ved om man egentligt selv føler sig ansvarlig for et godt liv. Eller om det hele tiden er ”de andres skyld”. Og kommer med nogle jordnære bud på, hvordan man kan komme i gang med at forandre – og få markeret sine egne eventuelle grænser. Så man måske undgår at smitte kommende generationer med ”stress”.

Varighed ca. 1 time.