Jan Schou

Jan Schou

Forrygende show med Danmarks mest ihærdige revymand
Der er næsten ikke den flække i Danmark, hvor Jan Schou ikke har stablet en revy på benene. Er der tre ølkasser, en standerlampe og et glimmertæppe, så er Jan klar til at starte nok en sommer-, efterårs- , vinter-, forårs- eller weekendrevy.

Men hermed ikke være sagt, at Jan ikke begår sig de store steder: Cirkusrevyen, Nykøbing F. Revyen, Sønderborg Sommerrevy og i de sidste mange år med kæmpe succes i Danmarks ældste sommerteater: Rottefælden i Svendborg.

Trods et aktivt revyliv med en 3-4 revyer om året får Jan Schou også tid til et ud-af-huset-mini-revy-show. I dette show møder Jan op bevæbnet med pianist, farverigt kostume, diverse kasketter og parykker – og 1-2-3, så har han omdannet scenen til en mini-revy, hvor publikum kan opleve Jan Schou for fuld udblæsning med de bedste revynumre fra hans utallige revyoptrædener samt masser af syng-med toner.

Facts om Jan Schou
Født 5. maj 1952 i Silkeborg. I 1975 blev Jan Schou færdiguddannet på Odense Teaters Skuespillerskole. Shakespeares Tragedier og det sorte samt absurde teater har stadig Schou til gode, for efter årene på Odense Teater valgte Jan Schou at blive freelance skuespiller. I 1980 blev Jan Schou kåret som Årets Revykunstner (også kaldet Årets Dirch). Det førte ham til København, hvor den unge Jan Schou bl.a. spillede på ABC teatret, Amagerscenen og i Cirkusrevyen.

Han er gennem årene vokset til dansk teaters glade dreng. En teaterklovn, der er helt sin egen. Hjertet banker for den lyse, lattermilde og svære genre, revyen. Jans himmelblå syn på livet kommer især til udtryk, når han spiller revy. Der er ikke mange revy-byer, hvor Jan Schou ikke har foldet sig ud – i dag er Jan Schou årligt optaget af 3 revyer: Rottefælden i Svendborg, hvor Jan Schou de sidste 12 år har været kunstnerisk leder samt Østergårds Hotel og Menstrup Kro. Her optræder Jan med de populære Schou-tur revyshows fra januar til marts på Østergårds Hotel og fra september til november på Menstrup Kro. Showene er en blanding af dinner-show og revy & variete.

Igen i 2008 modtog Jan Schou hæderen som Årets Revykunstner, og er én af de få, der har modtaget denne pris 2 gange. Prisen er den mest ærefulde af de priser, der bliver delt ud ved Revyernes Revy.

I den sparsomme fritid er det hverken golf, fodbold eller en kostbar frimærkesamling, som har Jan Schous interesse. Hans eneste hobby er til gengæld stor. Som ambassadør for Terre des Hommes er han reservefar for hele verdens børn. Selv den mest fyldte kalender kan ikke holde Jan Schou fra at arrangere øremærkede mode- og underholdningsshows bl.a. til fordel for indiske gadebørn. Arrangementer, der kan give op til en halv million til formålet. Kun fantasien sætter grænser, og den er næsten grænseløs, når børnevennen Schou kaster sig ud i projekter, der kan støtte de mange fattige børn i den tredje verden.