Lotte Heise

Lotte Heise

Lotte Heise erhvervs foredrag:

· Behandler du symptomer eller mennesker? 
Praktiserende læger, tandlæger og andre specialister indenfor sundhedssektoren befinder sig i en konkurrencesituation, hvor der efterhånden kun er plads til de bedste. Forstået på den måde at den enkelte patient foretrækker den “gode”. Lotte har i samråd med flere specialister taget temperaturen på “behandlerne”, og sætter fokus på en række ømme punkter samtidig med at hun giver recepten på, hvordan forholdet mellem patient og behandler bliver til alles bedste.
Emner der behandles:
– Om at være “bange” for patienten
– Om forskellen mellem at tale til og med mennesker
– Om at tage sig den tid, man ikke har
– Om nemme løsninger
– Om at skuffe forventninger
– Om at være “far-billede” og arbejdsgiver på samme tid
– Synspunkter på en god arbejdsgiver
– Om alkohol
– Om motion
– Om at slappe af

· Selvtillid og gennemslagskraft!
(Ung og grøn – og hva’ så?)
Begge dele er ofte en mangelvare i de unge år. For andre varer det hele livet.
Hvorfor går man egentlig rundt og føler sig overset, “for meget” og anderledes, når man faktisk er skabt til noget større og bedre? Og bedre endnu: Hvordan kommer man ud af den “onde” cirkel? Lotte Heise giver dig opskriften i dette talkshow, som er tilrettelagt specielt for de unge mellem 16 og 25 år.
Emner som Lotte kommer ind på i dette foredrag:
– Jobsøgning
– Eksamensteknik
– Forholdet til forældre og ældre
– Skoletræt eller træt af det hele
– Søskende
– Kærester
– Arbejdsdisciplin eller lyst

· Borgerne er jo dine kunder! 
– Offentlig ansat – og hva’ så?
Offentligt ansatte får på puklen fra alle sider. “Der er for mange af dem, og deres præstation er under lavmålet”, hævder flere politikere. “Og så laver de ikke dagens gerning” siger mange borgere med dem.
Hvorfor er det den generelle opfattelse af ansatte i stat og kommuner? Og hvad kan den enkelte medarbejder gøre for at komme disse holdninger til livs?
Det handler dette talkshow om!
Følgende emner bliver behandlet:
– At kunne lide sin jobfunktion
– At være “bange” for kunderne
– At føle sig underlegen i forhold til offentligheden
– Hvordan er kommunikationen mellem afdelingerne, kontorerne og forvaltningerne?
– Om interne krige
– Om kropssprog bag skranken og skrivebordet
– Din selvtillid afspejles i den service du yder
– Hvilken rolle spiller baglandet
– Tør du sige hvad du mener
– Om at snakke bag hinandens ryg
– Kommunikation mellem overordnet og underordnet
– Om motion
– Om alkohol
– Om at slappe af

· Personlig fremtoning og kropssprog! 
Forskellen mellem succes og fiasko i erhvervslivet er ofte et spørgsmål om fremtoning og kropssprog. Men hvorfor nøjes med fiasko, når du har mulighed for at udvikle dig til en succes? Det er der skrevet mange videnskabelige, forkromede og meget teoretiske afhandlinger om. Her får du imidlertid det hele i et sprog og en tone, der er helt i tråd med virksomhedens sjæl.
For som Lotte siger: “Din fremtoning og dit kropssprog er virksomhedens styrke!”
Lotte kommer i talkshowet bl.a. ind på følgende emner:
– Hvad er personlighed
– Hvordan udvikler DU personlighed?
– Er du dig selv – eller blot en facade?
– Kan du kommunikere – og er din personlighed i overensstemmelse med budskabet?
– Personligheder er fantastiske mennesker. Hvad er du?
– Dit kropssprog siger mere end mange ord
– Selvtillid er ikke det samme som selvglad
– Personlig succes skal ikke være en pine for andre

Dette talkshow kan skræddersyes til netop din virksomhed og dens behov.

· Led eller ærlig leder!
Ærlige ledere er en mangelvare, hvis man spørger blandt medarbejderne. Men hvad er en ærlig leder egentlig for en størrelse? Og hvad er det for nogle mekanismer, lederene er oppe imod? I dette talkshow får du en lang række svar, du kan bruge til noget. I dit arbejde som leder, med spiller og kollega.
Lotte kommer ind på ting som:
– Tryghed og nærhed
– Er dine medarbejdere trygge ved dig?
– Er du i stand til at fremme selvtilliden hos dine medarbejdere
– Hvad er respekt?
– Reel respekt eller angst
– Hvad er et godt arbejdsklima?
– Hvad betyder kommunikation for dig?

· Hvordan ekspederer du dine kunder?
Et talkshow specielt for dig. der gerne vil sælge mere og bedre. – Kort sagt: For alle der arbejder i detailhandelen og stormagasiner.
Lotte tager her fat i emner som:
– At sælge varen
– Hvad betyder service?
– “Kan jeg hjælpe Dem med noget?”-syndromet
– “Det har vi ikke!”-syndromet
– “Alt på tilbud!”-syndromet
– De fleste kunder er tilbageholdende
– Om at sige sin mening
– Om at sig værdsat af sin chef
– Om at diskutere detaljerne ved god salgsteknik
– Cheffølelsen at skulle være der hele tiden (Nærmest umuligt med de nu lange åbningstider)
– Om at turde gøre sig uundværlig
– Billigt eller lækkert?
– At sælge drømme eller hvadsomhelst

Lotte Heise øvrige shows og foredrag:

· Skyd Lotte Heise
Lotte Heise har i årevis holdt foredrag, om det “som alle godt ved i forvejen, men glemmer at tænke”. Men nu bliver rollerne byttet lidt om. I sit nyeste foredrag nøjes hun nemlig med at lade op i 15 minutter, hvorefter publikum opfordres til at lade kanonerne og skyde med livsfarlige spørgsmål.
Nu ville det være nemt, hvis der på forhånd blev stillet nogle regler op for, hvad et godt eller dårligt spørgsmål er. Men det bliver der ikke! Tværtimod er alle velkomne, hvad enten de stiller spørgsmål eller ej. Under alle omstændigheder garanteres et anderledes, underholdende foredrag, hvor grinene vil fylde en god del af aftenen.
Lotte Heise har allerede haft premiere på sit nyeste foredrag i Ålborg for et udsolgt Skråen, der blev en ubetinget succes.

· Damer, Duller & Drengerøve
Der er ikke noget mystisk ved, at små piger ikke har lyst til at blive voksne kvinder med alt, hvad det indebærer af menstruation, graviditet og umoderne kvindeligheder. Medierne er fyldte med unge sild og kvinder i 40’erne, som har fået nye bryster og praler med det.
Det er ikke mærkeligt, at kvinder i 20’erne vil løftes hist og pist, når idolerne går igennem sex behandlinger i Photoshop for at opnå adgang til et trendy magasin eller coveret på den nyeste CD.
Det er ikke underligt, at 14-18 årrige drenge skal drikke hjernen ud hver weekend, før de tør score, når det i alle pornofilm ser ud til, at kvinderne ligefrem kan lide dumme svin.
Det giver stof til eftertanke, at en mand som Jønke holder foredrag for unge mennesker, der bagefter beder om hans autograf.
Skyldes det hele så medierne, dårlige folkeskolelærere og Anders Fogh – eller skal man mon kigge nærmere på det forhold, at børn i stigende omfang bliver dem, der skal levere varen til deres forældre? Hvordan kan man undre sig over, at Danmark har et stort problem med sin ungdom?
Kærlighed er mere end pænt tøj, børnehave og et forhastet, indadvendt smil fra mor og far krydret med en månedlig udflugt til BonBon-Land.
Det er på tide at træffe nogle valg!!!

· Kvindeliv på job
Lotte kommer ind på mange ting såsom:
– hvorfor kvinder sjældent går efter topposterne, og tit gerne vil “nøjes” med de mere underordnede stillinger.
– hvorfor kvinder ofte mener at det er vigtigere at baglandet (hjemmet) fungerer, fremfor at tingene på arbejdspladsen fungerer.
– hvorfor kvinder tit holder ting for sig selv, istedet for at råbe op.
– hvordan kvinder tit er dårlige til at sælge sig selv, og meget sjældent roser deres egne præstationer. Hvilket mænd er specialister i.
– kvinder sætter tit og ofte spørgsmålstegn ved deres gøremål: “Jeg mener helt bestemt at tingene skal se ud på denne måde!” -…………..synes du ikke?
Dette er blot nogle af de emner Lotte tager under behandling, i dette foredrag, som både kan være en opsang eller ledetråd, til de mange kvinder som kan meget mere end de tror!

· “Dig & Mig og vi 2!”
Husker du “Hvorfor er mænd så kedelige?” og “Hvorfor er kvinder så hysteriske?” Og spekulerer du sommetider på, hvad der blev af de kedelige mænd og de hysteriske kvinder?
Så kan du nu opleve talkshowet “Dig & Mig og vi 2!” hvor Lotte Heise vender tilbage med sine kontante kommentarer til parforholdet 10 år efter.
Sidder de kedelige mænd og de hysteriske kvinder midt i parforholdets ensformige og afslappende rutiner omkring villa, volvo og vovhund?
Eller udkæmper de stadig singlelivets ensomme og hæsblæsende kamp for at finde eneste ene, i en sand rædsel for 5 minutters kedsomhed?
Hør Lottes, alt andet end kedelige, bemærkninger til det umulige krav om evig forelskelse.
Om tvivl og angst for ikke at have valgt rigtigt, og om det afskrækkende ved stadigvæk at “hænge i baren” klokken 3 om morgenen, selvom man er fyldt …… år.
Danmarks foredragsholder nr.1 tager pulsen på danskernes ensomhed og tosomhed, i et nyt forrygende og festligt talkshow.

· Så sundt som det er sagt!
Denne gang er det danskernes mad- og drikkevaner, som tages under barsk, men også humoristisk behandling, af Danmarks mest populære kvindelige foredragsholder.
I modsætning til f.eks. grækerne og italienerne, gider mange danskere ikke bruge tid på at lave mad. Vi elsker fastfood, og er tilsyneladende ret ligeglade med hvad vi putter i munden og drikker til.
Det skal simpelthen bare gå stærkt.
Fundamentet, til gode spise- og drikkevaner, bliver lagt, når vi er børn.
Selvfølgelig skal vi ikke overdrive, for fanatisme kan aldrig bruges til noget.
Men hvor ville det være dejligt, hvis den mad-arv, vi giver videre til vores børn, bestod af hyggelige og lærerige timer omkring tilberedning af sunde råvarer, samt god tid til indtagelse af bare et måltid om dagen.
Og så gør det jo heller ikke noget, hvis vores børn slipper for de fedme-problemer, som mange danskere trækkes med, pga. dårlige madvaner og mangel på motion.
Med Lotte Heises nye talkshow “Så sundt som det er sagt”, er der virkelig lagt op til madsnak med både mening og næring i!

· Ansvar er noget man ta’r!
….hvor ligger ansvaret? …..hvem tør tage ansvaret?
Disse spørgsmål er meget brugte, og “ansvar” er et meget diskuteret emne i utrolig mange situationer.
Lotte kommer ind på ting som f.eks. det store ansvar der følger med, når folk tør sige de ting, der er nødvendige, for at blive hørt.
Modsat de der ikke tør ta` et ansvar og blande sig, når f.eks. børn og kvinder bliver slået, eller når de møder folk på gaden, der ikke har det godt.
Hun kommer ligeledes ind på hvorfor mange af os tit brokker os, uden at gøre noget ved det.
F.eks. politikere, som vi elsker at skælde ud, dog uden at gøre alvor af det.
Der bliver talt om hvorfor man herhjemme nærmest er flov over at søge professionel hjælp, hvis man har psykiske problemer. Som modstykke kan man kigge på USA, hvor det næsten er unormalt ikke at gå til psykiater.
Lotte tager også debatten op om de ældre, og hvorfor mange vil ikke tage ansvaret for deres forældre når de bliver gamle. Man kan jo sammenligne med mange andre lande, hvor de ældre er meget respekterede og tit bor hos børnene, som på den måde er de ansvarlige for deres ve og vel.
Disse er blot nogle at de få “ansvarsfulde” emner som Lotte tager under behandling i talkshowet, “Ansvar er noget man ta`r”, – der helt sikkert berører de fleste af os.

· Vi lever for lidt
“Vi lever for lidt” er talkshowet der berører en del emner, om den almindelige dansker.
Lotte taler om hvordan vi glæder os for lidt over de daglige ting, som set med “verdens” øjne er luksus, men som vi tager for givet.
Hun kommer ligeledes ind på de forandringer der følger med når man får børn. Det kan komme som et chok hvor tidskrævende det er, og man “glemmer” at begge forældre har arbejde, venner og fritidsinteresser der skal passes.
Samt en ting som vi danskere er rigtig gode til, – det er når vi endelig skal på charterferie sydpå, så bruger vi det meste af tiden på at brokke os over at det er alt for varmt, og samtidig beklager vi os over at der ingen varmt vand er i hanen.
Ligeledes om hvorfor mange unge i dag sætter sig utroligt hårdt økonomisk. Mange springer ud i store lån uden at tænke på, hvad der kan ske i fremtiden. Man køber hus, og helst 2 biler, der stiftes familie, og man glemmer at man kan rammes af arbejdsløshed eller sygdom, samt lignende ting der ikke lige var med i planerne.
Der er hermed virkelig lagt op til debat, når Lotte Heise lige på og hårdt, tager fat i ting som rammer mange danskere.

· Hvorfor skal vi ikke tro, vi er noget?
Lotte Heise – en anti-jante.
“Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget?” er talkshowet til de danskere, der har brug for en saltvandsindsprøjtning af begejstring, mod og tro på egne evner.
Lotte Heise gør her op med det mismod og snæversyn, der kommer til udtryk i den desværre altid aktuelle jantelov.
Nogle af de emner som vil blive behandlet i talkshowet:
Hvorfor har vi danskere så svært ved:
– at tro på os selv?
– at glæde os over andres succes?
– at tage i mod komplimenter?
Og hvordan kan det være:
– at vi ikke kan kritisere andre uden at gøre det bag deres ryg?
– at vi har et forkælet forhold til demokrati og politik?
– at vi skærer alle fremmede i landet over en kam?
Disse og flere emner vil blive taget under pågående og skrap, men også kærlig behandling i talkshowet “Hvorfor skal vi ikke tro, at vi er noget?”
Det kommer ikke bag på nogen, at Lotte Heise tror på sig selv, og her opfordrer hun til, at alle vi andre får noget af den samme tro på os selv.

· Gravid og hva’ så?
…et nyt forrygende talkshow med Lotte Heise.
Graviditet er et helt enestående kapitel i de flestes liv, for manden og især for kvinden.
Lotte tager her fat, i nok det mest diskuterede emne af alle,- nemlig det at blive gravid, og det at blive mor. Alle der har prøvet det, får her en oplevelse, hvor de sikkert kan nikke genkendende til mange af de ting, man bliver udsat for, i mens “det hele” står på.
Dem der står “udenfor”, og som regel får at vide, at de overhovedet ikke aner, hvad de taler om, når mødre diskuterer børn, vil helt sikkert få et godt indblik i den gravide, og vordende mors verden.
Når man er gravid tror folk helt automatisk, at man er lalleglad hele tiden”. Det er man nødvendigvis ikke. Til gengæld er der også mange, som piver for meget- det er blevet trendy at have det dårligt….Og når først barnet er kommet, så…..!
Med udgangspunkt i Lotte`s egne erfaringer, som mor til to dejlige drenge, er der med garanti lagt op til heftig debat blandt både vordende forældre, samt dem som allerede har prøvet hvad det vil sige, når der med bleer, sutteflasker og vågne nætter bliver vendt op og ned på ens liv.
…og det er selvfølgelig fortalt på Lotte`s unikke og festlige måde!

· Mandfolk og søde pi’r!
– et talkshow om ligestilling.
Hvorfor spiller mænd med muskler og kvinder med følelser? – og hvad får de egentlig ud af det? Det – plus meget andet – får begge parter svar på i dette talkshow, som har bud til alle, der tager det modsatte køn alvorligt.
Lotte kommer ind på emner som magtforholdet mellem mænd og kvinder, og mænds svaghed for svage kvinder. Om det at tale maskulint, og det at tænke feminint.
Foredraget handler om mænd og kvinder på tværs af det fælles univers, som f. eks. på arbejdspladsen, hvor det gælder om at være mand med stort “M”, uden at være et dumt svin, og være kvinde med stort “K”, uden at lide af Marylin Monroe-syndromet.
Der bliver ligeledes taget fat på det at bruge sex eller svaghed som magtmiddel, om “grådmagt”, magtesløshed og det at vise følelser.
“Mandfolk og søde pi`r!” er et festligt talkshow for både ham og hende, med mange undertoner, der virkelig giver stof til eftertanke.
– og så er det selvfølgelig fortalt på Lotte’s helt egen unikke facon.

· Sig hvad du mener!
Her en rigtig gang kvindesnak med mening i!
Dine meninger er ligeså guldrandede som andres. Og tro mig: “Kvinder der brænder inde med deres meninger, bliver ikke hørt!”
Dette talkshow er specielt for kvinder, som gerne vil ud af det søde, tavse flertal.
Emnerne i dette er bl.a.:
– Om at være usikker
– Om at være genert
– Om at formulere og udtrykke sine behov
– Om at kunne sige NEJ til altid at arbejde over
– Om at vælge selv
– Om at turde sige NEJ
– Om at holde tingene helt for sig selv

· Hvorfor elske man(d) magt?
Lotte Heise taler om vold mod kvinder (og børn), om sexchikane, voldtægt – og grunden til, at der er et køn, der kan “tillade” sig ting, som det andet køn sjældent eller aldrig gør…På trods af eller måske snarere på grund af de alvorlige emner, bliver der også plads til latter!
– det er aldrig ok at slå en kvinde.
– hver gang du forlader ham, er du igang med at forlade ham.
– der er ikke nogen, der har hørt om kvindelige stønnere.
– det er sjældent at kvinder voldtager mænd…Selvom man har hørt om tilfælde.
– når mænd slår kvinder, er det fordi, at de ikke kan tale.
– sexuelt overgreb er det værste, som man kan komme ud for, fordi det er en krænkelse af ens ret til at bestemme over sin egen krop.
– hvorfor mener nogen mænd at tæsk er et kommunikationsmiddel.