Mette Frobenius

Mette Frobenius

Mette Frobenius er en af landets få professionelle kvindelige stand-up komiker. Egentlig er hun uddannet erhvervsjurist fra Handelshøjskolen, men hun har nu i 10 år levet af at underholde. Med et skarpt blik formår hun at dreje de ting vi kender 180 grader og hive de ømme punkter frem i lyset, så vi pludselig ser alt fra en helt anden vinkel. Dog med et glimt i øjet og en god portion selvironi.

Mette Frobenius foredrag:

· Forældreopdragelse
Det går helt skævt med de unge for tiden – de er ude af kontrol. De sover for lidt, drikker for meget og lever deres liv virtuelt i stedet for i den virkelige verden. Og de får lov til det. For vi har som forældre sluppet tøjlerne, og begravet os i sofapuder. Er der noget moderne forældre ikke gør, så er det at sætte grænser. Vi er panisk angste for det lille ord ”Nej” og vi gør alt i vores magt for at være venner med vores børn, af frygt for at de lukker os ude.
Vi aner ikke hvad der sker i skolen, vi har ingen ide om hvor de er om aftenen og vi har opgivet at følge med i hvem de chatter med på nettet. Men nu går det ikke længere. Vores unger fortjener bedre. Det er på tide at få sat skik på alle de uvorne forældre.
Foredraget ”Forældreopdragelse” er en kras, men kærlig opsang til alle forældre. Budskabet er klart – du skal tilbageerobre rollen som leder af familien, og det er dit ansvar at det sker. Der er jo intet at sige til at børn spiser forkert, dyrker for lidt motion og sover alt for få timer – de gør jo bare som vi gør.
Og samtidig med ansvarlighed og kontrol – skal vi selvfølgelig huske at give børn og unge tid, frihed og plads til at vokse og bare være sig selv. For på grund af vores konstante dårlige samvittighed forsøger vi os med forbud og regler – som ender med ikke at blive overholdt. Sugemærker hører ungdommen til, og de kommer altså først når lyset er slukket og forældrene er plantet i sikker afstand – i stuen!
Stand-up komiker Mette Frobenius leverer et underholdende og tankevækkende foredrag om det at navigere gennem det knoldede landskab mange danske familier vandrer rundt i. Hun er selv mor til to præ-teenagere – en af hvert køn.
Egnet til både unge og voksne. Og til alle, der arbejder med børn og unge. Varighed ca. 45 minutter. Mulighed for ekstra tid til spørgsmål.

· Beboerdemokratiet – udvikles eller afvikles?
Er afdelingsbestyrelsens dage talte? Aktivitetsniveauet er faldende og gennemsnitsalderen for bestyrelsesmedlemmerne stigende – og det på trods af, at arbejdet aldrig har været vigtigere. Det danske boligmarked undergår enorme forandringer disse år, og hvis den almene sektor skal overleve den totale udslettelse i disse friværditider skal der ændringer til. Men hvilke? Stand-up komiker og erhvervsjurist Mette Frobenius har skrevet et nyt, skarpt og underholdende indlæg om afdelingsbestyrelserne og deres livsvigtige arbejde. For hvad skal der til, for at beboerdemokratiet får lov til at folde vingerne fuldt ud, og hvad kan vi kræve af bestyrelsesmedlemmerne. Lejeboliger er så ualmindeligt meget mere end nedslidte lejligheder og usle ghettoer, men hvordan får vi fortalt de historier til offentligheden. Med andre ord: Hvordan sikrer vi lejeboligernes overlevelse? Dette henvender sig især til boligforeninger, generalforsamlinger og landsmøder. Det er præcist, underholdende, informativt og berigende. Kort og godt; et kærligt spark i den almene bagdel…
Varighed: 45 minutter til 1 time

· Mit liv i lejebolig
Mette Frobenius causerer over forskellige boligformer. Trods hendes relativt unge alder, har hun boet mange forskellige steder. Fælles for dem er, at de alle har været lejeboliger.

Mette Frobenius kommer i foredraget ind på emner som:
· Hvordan var der egentligt i Farum Midtpunkt i 70´erne? Fungerede ideen om det udvidede kollektiv og er der virkeligt så rustent som man hører?
· Hvad sker der, når 4 unge mennesker med 2 motorcykler lejer et parcelhus i det pæne – og dyre – sølvbryllup kvarter nær Farum sø?
· Kan man overhovedet folde sig ud i en lille ungdoms-hybel, og hvordan skaffer man sig pludselig en billig lejlighed på Vesterbro?
· Hvilke kræfter spiller ind, når en hel boligblok bliver købt af en ejendomsspekulant og hvordan har Vesterbro ændret sig de sidste 10 år?
· Er byfornyelsen kun positiv eller er det mediernes billede?
· Og hvordan er det at bo med to små børn i socialt boligbyggeri?
· Hvor langt er vi nået med integrationen og hvad kan vi selv gøre for at få 2. og 3. generationsindvandrere i tale?
· Er det overhovedet muligt at forhindre ghetto-dannelser og hvorfor kæmper Mette Frobenius under parolen: “Flere altaner til folket”?

Foredraget “Mit liv i lejebolig” slutter med tid til spørgsmål/kommentarer.

· Hvor går grænsen
– Et foredrag om presseetik – og mediernes udvikling i Danmark. Hvor langt rækker ytringsfriheden? De fleste har en opfattelse af, hvad der er rigtig og forkert. Og medierne ved udmærket godt, hvornår de går over stregen. Alligevel gør de det uge efter uge, og tilsyneladende sker der ingenting. Dette foredrag gennemgår den lovgivning der eksisterer på området: Grundloven, Straffeloven, Medieansvarsloven og reglerne for Pressenævnet. Alt sammen med udgangspunkt i virkelige domme og afgørelser. Desuden lægger foredraget – fulgt af en ”tipskupon”med 13 spørgsmål – op til en diskussion af, hvor langt man kan gå i kampen om den gode historie eller afsløring. Hvad enten historien drejer sig om Kronprins Frederik, tv-værter eller politikere. Afsluttende ser Mette på udviklingen indenfor TV. Hvor stopper det løb, der startede med Robinson og Big Brother, og som nu videreføres med Fristelsernes Ø. Er der ingen grænser for, hvad folk vil se – og hvad folk vil være deltagere i? Og skal TV-stationerne bare blive ved med at bryde grænser, så længe der er seere til det?