Red Squares

Red Squares

Red Squares kom til Danmark i januar 1966, hvor de i løbet af det næste halve år opbyggede et markant fanhysteri, hvilket karakteriseres som den største idoldyrkelse nogen gruppe har oplevet i Danmark! Dette hysteri var da også letforståeligt, ikke mindst på grund af deres iørefaldende og energiske sange, men også grundet Geordie’s fantastiske stemme. Det var også denne stemme, som i 1967 fik kåret Geordie som årets 5. bedste udenlandske sanger i pop magasinet “Børge”. Her blev Red Squares også kåret til årets udenlandske band – foran bands som Beatles og The Monkees!

Red Squares har nu eksisteret på stjernehimmelen i over 40 år og har udgivet et forrygende dobbelt album “Latest and Greatest”. På “Greatest” delen har de opsamlet deres 15 største hits gennem tiden. Iblandt disse kan nævnes evergreens som “People get ready” og “Sherry” – og hvem kan ikke nikke genkendende til disse.

Deres glade 60’er sange, med inspiration fra Four Seasons, Impresssions og Beach Boys, er kendte for at få folk op af stolene og synge og danse med, alt imens de skaber en glad og sprudlende stemning. Denne stemning er eminent videreført til “Latest” delen af albummet. Denne del af albummet poienterer, at Red Squares stadig er i musikalsk topform! De har formået at udfylde albummet med 15 iørefaldende og dansevenlige glade rocknumre. Her kan især fremhæves nummeret “Oh Maureen”, som Geordie egentlig først havde indspillet på sit soloalbum, men da han hørte, hvordan nummeret rykkede med resten af bandet på instrumenterne, var der ingen tvivl – det er klart et Red Squares nummer med potentiale til en rigtig ørehænger!

Det skal i øvrigt nævnes, at “Latest”-delen er Red Squares første album, hvor der udelukkende er tale om egne kompositioner.