Thorkil & Peter Vesth

Thorkil & Peter Vesth

En aften med Thorkil og Peter Vesth er en blanding af festlige sange, smukke ballader, stand-up comedy og swingende countrytoner.

Thorkil håndterer klaveret på sin herlige personlige facon, afvekslende med harmonika og guitar. Peter spiller velklingende fingerspilsguitar og synger sine egne og andres sange med en blanding af godt humør og stille underfundighed. Af deres mest kendte numre kan nævnes:

‘Veras Vinterven’
‘Søndre boulevard’
‘Bare fire linier’
‘Alt for meget Forår’
‘Hvornår mon livet skal leves’.
‘En hel flaske rom’
‘I en lille olivenlund’
‘Jeg tror det bli’r et herligt år i år’

De har udgivet  33 albums, og deres sange er indspillet og sunget af bl.a. Bjarne Liller, Erik Påske, Dræsinebanden, Maria Stenz, Suzy Bogguss (USA), Bill Staines (USA), Det Kgl. Kapel (Kongens Nytorv) m.fl.

Thorkil og Peter Vesth har været kunstneriske ledere af Tivolis Vise-Vers-Hus fra 1993 til 2006, hvor dette skønne spillested desværre, på trods af stor fremgang, blev lukket af Tivolis ledelse. Fra 1982 til 1993 havde de deres eget Vise-Vesth-Hus i Gudhjem.

Brdr. Vesth har optrådt i et utal af foreninger, firmaer, restauranter, forsamlingshuse og koncertsale. Deres optræden har bl.a. bragt dem til USA, Irland, Tyskland, De Caribiske Øer, Grønland, Thailand, Sverige, Norge og Malta.

I 1995 – 1998 drev de Vise-Vesth-Randkløve: En kombination af Vise Vers Hus, restaurant, kunsthåndværk og hotel.

I disse år turnérer de Danmark rundt, med forårsturné i marts, april og maj. Sommeren på Bornholm, og efterårsturné oktober og november.