Anne Dorte Michelsen

Anne Dorte Michelsen

I marts 2007 udsendte Anne Dorte Michelsen albummet ”Hvor Var Det Nu Vi Var?” – det første soloalbum i seks år med tolv af hendes egne, nyskrevne sange. Albummet viser en sangskriver i storform, der som altid tager udgangspunkt i hverdagen, virkeligheden og livet, som det udspiller sig lige nu og her om ørerne på os.

Med dette udspil tager Anne Dorte Michelsen hul på den næste fase i sin karriere. På det nye album “Hvor var det nu vi var?” markerer en af Danmarks mest tidløse popsangere og sangskrivere, at hendes musikalske tilgang til den moderne tilværelse stadig udvikler sig.

Rørende, muntre, skarpe og sødmefulde. Anne Dorte Michelsens sange på albummet “Hvor var det nu vi var?” har det hele. Det er sange om kærlighed og venskab. Om indkøb og ombygninger, inderlighed og skræmthed, overmod og glæde. Om hverdagen og livet på godt og ondt.

Lige så vibrerende ømt Anne Dorte Michelsen kan synge, lige så overrumplende rent kan hun ramme med sin skarpe pen. Hun fanger os på halvvejen mellem byggemarkedet og hjemmebanen, i færd med at leve det underlige, vidunderlige liv. Hun rammer os i det øjeblik, hvor vi stopper op og spør’ os selv “Hvor var det nu vi var?” – “Hvor er vi på vej hen?”

På albummet “Hvor var det nu vi var?” synger Anne Dorte Michelsen for første gang i syv år sine egne sange. Her er hverken blevet plads til husmødrene fra Venter på Far eller den danske sang og salmeskat.

Til gengæld bliver der flettet mange ender. Kollegerne fra poporkesteret “Tøsedrengene” har medvirket, Jan Sivertsen som trommeslager og producer og Klaus Kjellerup som medkomponist på et enkelt nummer. Og sangene på albummet sender mindelser i alle de retninger, Anne Dorte har bevæget sig i sin lange karriere. Her er både det sarte og blide, det glædesfyldte og dansende og den humoristiske træfsikkerhed repræsenteret.

Anne Dorte Michelsen tager også på turné til landets kirker.
Hun har i de seneste år fyldt de danske kirker med smukke salmesange samt egne kompositioner. Anne Dorte Michelsen er en fremragende fortolker af de gamle, traditionsrige sange og salmer. Hun synger med hjerte og stor indføling, og publikum har gang på gang kvitteret med rørte tårer og stående ovationer under turneerne rundt i hele landet.