Beat The Meetles

Beat The Meetles

The Beatles? … nej, men næsten!

Siden The Fab Four udgav deres første single i 1962, har Beatle-mania ændret hele verdens syn på populærmusik. Der er blevet sagt, skrevet, proklameret og polemiseret uendeligt meget om deres musik og det er heller ikke tilfældigt, at der er opstået et hav af coverbands i kølvandet på det populære Liverpoolband. Drevet af en dyb kærlighed til musikken – og en udtalt hang til perfektion – har et nyere dansk Beatles tributeband vist sig på den internationale scene.

Beatles’ 2. plade, “With The Beatles”, var reelt den første de udsendte i U.S.A. – hvorfor den på den anden side af dammen blev betitlet “Meet The Beatles”. Da Beatlerne selv holdt af ordmanipulation, har de rutinerede musikere bag projektet passende valgt navnet Beat The Meetles til deres musikalske hjertebarn. Den grundlæggende filosofi er at opføre numrene nøjagtigt magen til originalerne, hvilket ikke umiddelbart er en nem opgave, men Beat TheMeetles lever op til ambitionerne! I almindelighed fordi alle fire bandmedlemmer er professionelle og musikalsk kompetente til at løfte opgaven. Og i særdeleshed fordi de formår at genskabe lydbilledet ned til mindste detalje, i og med de alle benytter instrumenter og udstyr, der er nøjagtigt magen til originalernes.

Således lægger bandet også stor vægt på at genskabe Beatles’ sagnomspundne live-energi. En koncert med Beat The Meetles er sammensat af kataloget fra perioden 1962-1965; det materiale som The Beatles selv nåede at spille live, inden de holdt op med at turnere.

Resultatet er, ifølge både publikum og anmeldere, det tætteste man kan komme på en rigtig Beatles koncert her i det nye årtusinde.

Siden Beat The Meetles startede i 1994 har de støt og roligt bevæget sig frem i hierarkiet blandt Beatlest tributebands, både herhjemme og internationalt. Senest nød de stor succes på den internationale Beatlesfestival i Liverpool, hvor de ikke bare fik megen ros, men også var blandt de få udvalgte, der fik lov til at spille i “The Cavern Club” – stedet The Fab Four udsprang fra. Denne oplevelse gav bandet endnu mere blod på tanden: De er nu mere velspillende end nogensinde, uanset om man hører dem på en af landets store festivalscener, eller til et klubjob i det danske natteliv.