Blåbærrene

Blåbærrene

Når man lytter til melodien  Blueberry Hill, ledes tanken let hen på de fantastisk skønne vestjyske indlandsklitter i Danmark dækket med lyng og blåbær. Det var derfor ret  nærliggende for et lokalt nydannet band i 1972 at kalde sig Blåbærrene og gøre  Blueberry Hill til deres kendingsmelodi. Orkesterets mål var at spille  traditionel jazz så tæt på den folkelige musik,  der blev spillet i New Orleans i gamle dage, og som fik såvel gamle som unge til at svinge med. Det lykkedes og  der blev skabt  en såkaldt ”blåbærsound”. En lyd der ikke kan forklares men skal opleves.

Orkesteret er kendt for sit minimum af arrangement og frie improvisation uden tab af melodi.

Orkesterets består af individualister i en moden alder og med et meget respektfuld indbyrdes forhold, hvilket kommer til udtryk i deres fine samspil.

Typisk for en Blåbærkoncert er den publikumsfeedback, som er kendetegnende for topbands.

Blåbærrene har gennem årene stået på utallige scener både indenlands og udenlands. De har spillet ved  festivaler, frokostjazzer bryllupper, familiefester, kongresser, jubilæer, gymnasie- og universitetsfester. Orkesteret har været på Frankrigsturné, spillet i England og Ukraine. Det er et formidabelt orkester at danse til. Bare man lytter til  deres CD’er, mærker man lysten til at bevæge sig i takt til musikken.

Alle orkestermedlemmer er fritidsmusikere men professionelle i deres musikudøvelse. De elsker traditionel jazz og flere har modtaget musikerpriser. Trompetisten har modtaget Ringkøbing Amts Musikerpris og klarinettisten har modtaget prisen som årets musiker ved Holstebros internationale  Jazzfestival.

Bandleader er  basunisten  praktiserende læge Jesper Egerup og  trompeten spilles af  sangeren redaktionschef Flemming Nordenhof. Klarinetten spilles af tandlæge Jens Ole Steen. Bassen spilles af skoleinspektør Bent Johansen og banjoen af flymaler Paul Nielsen. Trommeslageren er projektkoordinator Ove Munch Thomsen.