Bobo Moreno

Bobo Moreno

Bobo Moreno besidder som sanger stor alsidighed, et gode der har bragt ham vidt omkring i musikken. Født ind i et musikermiljø i 1965. Med stedfaderen og bassisten Bo Stief, har han fra første færd været omgivet af musik og musikere. Hvad enten det var i hjemmet, eller med Stief på job i Montmatre i St. Reinegade. Det er gennem denne opvækst, præget af soul, jazz og pop, at han har opnået en fortrolighed med de fleste af de musikalske stilarter, der har deres udspring i den amerikanske blues.

Siden sin debut på den danske musikscene i 1988, har han, som sanger, prøvet det meste. Både på små og store scener, på turné med Sanne Salomonsen, i duet med Lill Lindfors på TV, eller i studiet med D:A:D. Selv en enkelt musical kunne det blive til, da han i 1996 medvirkede i Peter Langdals opsætning af HAIR på Betty Nansen Teatret. Også stedfaderen Bo Stief, har han optrådt, og indspillet CD med, da han, i perioden 1990-96, var med i gruppen Bo Stief Chasing Dreams.

Det egentlige gennembrud kom i 1993, da han fik lejlighed til at arbejde med to af sine største helte på dansk jord, Jens Rugsted og Stig Kreutzfeldt. Sammen med den amerikanske sanger Peaches Lavon, medvirkede han på den Rugsted/Kreutzfeldt producerede CD ”Peaches & Bobo – Simple Emotions”, der blev vel modtaget af både radioen og det pladekøbende publikum.

Under Copenhagen Jazzfestival sommeren 1998 sprang han, med få timers varsel, ind for den legendariske sanger og guitarist Peter Thorup i Niels Jørgen Steens mini-bigband The A-Team, ved deres traditionelle åbningskoncert i Kongens Have. Det blev siden til flere arrangementer, og en fast plads i orkestret.

Således blåstemplet begyndte han nu at modtage henvendelser fra landets bigbands. En mangel på mandlige bigband sangere, gjorde ham på kort tid til en efterspurgt solist, med optrædener med bl.a. Radioens Bigband, Ib Glindemann, Tivolis Bigband, Niels Jørgen Steens Monday Night, Klüvers Big Band, samt en række bigbands rundt om i provinsen. I april 2003 fik han et gammelt ønske opfyldt, da han, i forbindelse med en turné med Vestsjællands Amt’s Big Band, fik lejlighed til at arbejde med pianisten og arrangøren Ole Kock Hansen. Denne inviterede efterfølgende Moreno til Bergen for at synge med Etta Cameron og Bergen Filharmonic Orchestra.

I april 2004 havde han den store fornøjelse at turnere med selveste Elvis Presley’s gamle backingband og kor fra Las Vegas tiden, det sagnomspundne TCB Band (med selveste James Burton), og The Sweet Inspirations. TCB er b.la. kendt fra Elvis koncerten Aloha From Hawaii fra 1972, der som bekendt blev satellit transmitteret til hele verden.

I 2005 kom turen til et møde med endnu et band med forbindelse til Elvis, nemlig The Memphis Boys, der i slutningen af 60’erne indspillede en snes titler med ”The King”, heriblandt Suspicious Minds og In The Ghetto. Ud over en turné i Danmark med bandet, optrådte Moreno med dem ved koncerter i Memphis, Tennessee på the New Daisy Theatre på den berømte Beal Street.

Selv om Moreno ikke har udgivet egentlige CD’er i eget navn, har han dog, gennem årene, gjort sig bemærket i et væld af sammenhænge, og, i al stilfærdighed, udviklet sig til en velkendt kunstner, med en voksende publikumsskare til følge. Dette skyldes ikke mindst hans medvirken i en lang række af TV-shows, hvor han er en hyppigt efterspurgt gæst. Man har sågar kunnet se ham i et enkelt afsnit af Krøniken.

Han kan desuden skrive ”Kongelig Hofleverandør” på visitkortet, efter en TV transmiteret optræden på Christiansborg, i forbindelse med kronprinsebrylluppet.