Bourbon Street Jazzband

Bourbon Street Jazzband

I 2006 kunne Bourbon Street Jazzband fejre 50 års jubilæum. Så længe er det siden, at to halv-voksne knægte med jazzbacillen i blodet sad i en kælder i Herning og øvede sig på banjo og kornet. De er blevet et par voksne herrer nu, og de kan se tilbage på en lang karriere indenfor dansk og international jazz. De har besøgt de fleste verdensdele, de har spillet med store internationale solister, og har en stribe udgivelser bag sig.

Bourbon Street Jazzband er kendt som orkestret, der altid gi’r sig fuldt ud, og det er måske hemmeligheden bag den langvarige succes, som har ført orkestret rundt til utallige jazzklubber og festivaler i ind- og udland.

Hele tre gange har de besøgt det californiske Sacramento Jazz Jubilee, og har desuden optrådt både i Hong Kong og Kenya, foruden i de fleste europæiske lande.

Orkestrets kvalitet har aftvunget respekt hos de gæster, som har optrådt sammen med det. Den engelske verdens-basunist Roy Williams gæstede  i 2004 Riverboat Festival (hvor BSJ har optrådt hvert eneste år siden festivalens start) i selskab med Bourbon Street Jazzband, og sluttede sig til New Orleans-trompetisten Leroy Jones i sin uforbeholdne glæde ved samarbejdet. En anden New Orleans-musiker, Jacques Gauthé, inviterede i 2002 Bourbon Street Jazzband til at komme og spille tre dage på hans faste klub i netop Bourbon Street midt i French Quarter, New Orleans.

”One More Bourbon” udkom i 2004 med fine anmeldelser fra pressen:
”Bedre kan det næppe gøres. Der er nerve, entusiasme og begejstring i musikken” (Midtjyllands Avis)

Århus Jazzklubs hjemmeside fortæller:
”Bourbon Street Jazzband har fyldt Århus Jazzklub til bristepunktet flere gange det seneste år, og vi har ingen betænkeligheder ved at invitere dette fremragende orkester endnu en gang. Forvent sveddryppende boogie, cool swing og dampende varm New Orleans-jazz, garneret med humor og sarkasme.”

Bourbon Street Jazzband er:

Gerhard Ellerbæk – kornet
Finn Odderskov – klarinet, sax og vokal
Per Jegbjerg – basun og arrangør
Kurt Heegaard Jacobsen – banjo, guitar og vokal
Kim Nedergaard – piano og vokal
Jørgen Nielsen -kontrabas
Heine ”Hot” Poulsen –