Brian Mørk

Brian Mørk

Du kender ham fra:
“Brian Mørk Show”, ”Mørk & Jul”, Vært ved ”Talegaver til Børn 2005”, ”Parlamentet” på TV3, “Stand-up.dk” og Zulu Late Night på TV2 Zulu.

Brian Mørk kan finde på at snakke om:
Seriemord, kærester, oldtiden, moral.

Det vidste du ikke om ham:
Underbetalt gaffer på filmen ”Flyvende farmor” i 2001.

Kort om Brian Mørk
Helt i overensstemmelse med sit efternavn, dyrker Brian Mørk tilværelsens mere dystre sider. Han er selv den primære genstand for sin barske, men befriende humor – og hans vanvid og syn på sagerne har ført ham vidt omkring. Som stand-upper er han kendt for sin tilbagelænede og cool stil. Derudover har han leveret materiale til bl.a børne-tv, historierne om flodhesten Dolph – og Zulu Awards.

Mørkets fyrste
Når Brian Mørk inviterer os indenfor i sin verden, kan vi kun le af lettelse over, at det er Brian Mørk, der er vokset op dér og ikke os. Nogle vil påstå, at Brian Mørks barndom var dyster og sær – og de vil have ret. Brian blev ikke så meget født som løsladt efter 9 måneders isolation, og han fik at vide, at hvis han ikke opførte sig ordentligt, så røg han ind igen. Den slags sætter sine mærker. Brians Mørks evner er ikke gået verden forbi, og han har på rekordtid skabt sig et navn inden for comedy-branchen.

Mørk i Parlamentet
Brian Mørk skabte sammen med Thomas Hartmann showet ”For Your Eyes Only”, som spillede for fulde huse, og sammen med kollegaen Carsten Eskelund fungerede han som vært på UNICEF’s ”Talegaver Til Børn” i 2005 og igen med Michael Schøt i 2008. Som humørforfatter er Brian en af de mest brugte i dansk TV. Han har været fast del af redaktionen bag populære programmer som TV3s ”Parlamentet”, TV 2’s ”Rock ‘n’ Royal” og “9 ud af 10”, ”Gintbergs Store Aften” og ”Dolph og Wulff” på DR2. Derudover har Brian skrevet programmer som TV 2s ”Styr på dyr”, DRs ”Familien Morgenhår” og ”Zulu Awards”.

Vorherre med i showet
Brian Mørk er en travl herre og en af de nye tunge drenge i branchen. Gennem de senere år har han ageret vært på Radio 100FMs ”Morgenhyrderne” sammen med Lasse Rimmer, Lars Hjortshøj og Andrea Elisabeth Rudolph og været forfatter og medvirkende i sketch-programmet ”Gustne Gensyn” på TV2 Zulu. I 2006 kastede Brian og kollegaen Christian Fuhlendorff sig over en fri fortolkning af Biblens til tider mærkværdige indhold. Showet “Biblen” blev et uhyre aktuelt og mediedækket show med nye vinkler på Jomfru Maria, Abraham og selveste Vorherre. I 2009 er Brian aktuel i showet ”De Udvalgte” sammen med kollegaerne Anders Fjelsted, Michael Schøt, Tobias Dybvad og Christian Fuhlendorff. Og er en del af værtsholdet på ”Zulu Late Night”.