Hit med 80’erne

Hit med 80'erne

Det er bare bred ymer …

Sådan gik mange rundt og sagde dengang i 80’erne, hvor den daværende statsminister mente, at det gik ufattelig godt. Lige ind til kartoffelkuren slog igennem, selvfølgelig. Den kur kendte præsidenterne Gorbatjov og Reagan sikkert ikke noget til – men de havde også vigtigere ting på programmet: Forsigtige tilnærmelser USA og Sovjet imellem om begrænsning af stormagternes arsenal af atomvåben.

Imens gik de danske musikere rundt og skrev historie på deres måde. Aldrig før – og aldrig siden – er dansksprogede rockplader blevet solgt i så højt et tempo. Sekscifrede salgstal var ikke atypiske dengang, – og når man hører sangene i dag, forstår man godt hvorfor.

News, Tøsedrengene, Dodo, RayDeeOhh, Sneakers, Danseorkestret, TV2, Halberg-Larsen, Nanna og alle de andre indspillede den ene klassiker efter den anden. En sangskat, som har vist sig særdeles levedygtig.

Hit med 80’erne har løftet arven efter originalerne. I hundredevis af job har orkestret spillet. Bandet har turneret Danmark tyndt de sidste 14 år. En perlerække af store festivaler og anerkendte spillesteder har taget imod. Også tv og radio har haft bud efter orkestret, der undervejs har været beæret over gæsteoptrædender fra blandt andre Søs Fenger, Steffen Brandt, Maria Bramsen og Anne Dorte Michelsen.

Nu er Hit med 80’erne klar til endnu en sæson på landevejene. Med sig har de som sædvanlig et uddrag af de allerstørste danske hits fra den tid, hvor Ecco-sko og læderslips var højeste mode på gymnasierne, Preben Elkjær var et ungt, utilpasset stjernefrø, og DR stadig havde sit tv-monopol.

De tidløse sange formidles med energi, varme, professionalisme – og det lille, selvironiske glimt i øjet. Målet er fællessang, genhørsglæde og Sammenhold Du hos et publikum, der måske også fælder en enkelt, melankolsk tåre undervejs. For sangene fra dengang minder jo også om den første kæreste, om dagen hvor man flyttede hjemmefra – eller noget helt tredje.

Hit med 80’erne r:
Annette Søgaard, vokal / kor
Ole Hansen, vokal / kor / akk. guitar
Stine Pagh, kor / vokal / akk. guitar
Brian Bannerholt, guitar
Søren Møller, keyboards / kor
Jakob Pagaard, bas
Kurt Nielsen, trommer / percussion

Referencer: MorgenTV /TV2, Pumpehuset, Train, Fermaten, Tobakken, Portalen, Toldkammeret, Viften, CocaCola, McKinsey & Co, TDC, Danmarks Smukkeste Festival, Jelling festivalen, Vig festivalen, Harboøre festivalen, Samsø festivalen, Langelandsfetivalen, Dragør musikfest, Bork Havn musikfestival, Sølund festivalen og mange flere …