Jacob Haugaard

Jacob Haugaard

Jacob Haugaard har i mange år været indbegrebet af speciel dansk humor, og er og bliver en meget afholdt dansker.

Født 1952 på Færøerne og vokset op i Risskov, ved Århus, med Sindsygehospitalet til den ene side og Kurt Thorsen til den anden.

Disse to faktorer får  med tiden stor indflydelse på Jacob Haugaards karriere. Hospitalet forrykker  fuldstændig hvad man kalder normalt, mens naboen G.A.L. Thorsen, Kurt Thorsens far, fortæller Jacob, at der ikke er nogen grænser for hvor langt man kan nå her i samfundet.

Det ligner nu ikke rigtig noget de første mange år. Jacob går til fest da han er 17 år og er først hjemme at skifte tøj, da han er 28 år. Han danner  rockorkesteret Sofamania, med hvilket han udgiver to LP’er. Han udgiver yderligere 2 LP’er solo, den ene kultpladen ” De dovne synger – måske!”

Med Sofamania spiller Haugaard i hele Danmark, bl.a. Roskildefestivallens store scene, samt Norge og Sverige. I 1980 går han, sammen med sin gamle makker Claus Carlsen, solo og danner duoen “Haugaard og Carlsen”, som de næste 6 år spiller de danske landeveje tynde. I 1982 hører Kim Larsen  nummeret “Haveje”, som Jacob Haugaard havde lavet og det endte på Danmarks mest solgte LP ” Midt om Natten”(530.000 eksp.).

Langsomt begyndte han at gøre sig bemærket med foreningen af “Bevidst Arbejdssky Elementer” med sloganet: “Hvis det er så sundt at arbejde, så sæt de syge til det!”

Disse gakkede indslag fortsatte han med hele vejen gennem sin valgkamp på vejen mod Folketinget, og minsandten: han blev valgt ind. Så blev det alvor; Jacob tog konsekvensen af det og oplevede det politiske liv på Christiansborg, indtil han valgte at sige stop.

På underholdningssiden (hvis da ikke man kan kalde hans ophold i Folketinget det…) har Jacob Haugaard siden buschauffør-dagene lavet et utal af ting; revy, konferencier (bl.a. ved Grønne Koncerter) og ikke mindst solokarriere som musiker (fx blev “Det’ Hammer, Hammer Fedt” en klassiker).