John og Aage

John og Aage

De to herrer bag John & Aage har i virkeligheden nogle helt andre navne – nemlig henholdsvis Morten Lorentzen og Povl Erik Carstensen. Deres dæknavne har de været kendt under siden 1986, hvor de sammen blev sat til at lave underholdende indslag til den københavnske Kanal 2.

Deres show udviklede sig hurtigt til en parodi på fjernsyn for unge, og under titlen “UNG-TV” sendte de frem til 1988 en række udsendelser, der var deres helt egen version af hvordan TV-mediet skal behandles. Samme år fik de mulighed for at udbrede deres humor til hele landet, da TV2 inviterede dem til at stå for et show, de kaldte “Kaptajn Clarke og Co.”.

John & Aage har også lavet skjult kamera-filmen “Huller i suppen”, der har fået kultagtig status efter sin udbredelse på video. Filmen og videoudgivelsen af de gamle Kanal 2 sketches fik i 1992 TV3 til at gøre duoen til værter i programmet “Helt Hysterisk”, der også bød på masser af skjult kamera-optagelser.

I 1991 optrådte John & Aage for første gang live og til deres egen forbløffelse lod det sig faktisk gøre at overføre deres gale, men underfundige komik til scenen. Så i 1992 lavede de showet “En aften med John og Aage” på Rialto Teatret (udgivet på video samme år). Showet var planlagt til at fortsætte i Odd Fellow palæet, der dog valgte at nedbrænde to dage før premieren og i stedet kom Saga til at lægge hus til de udsolgte forestillinger.

I 1993 lavede John & Aage CD’en “Danish Design” og tog på landsdækkende turné sammen Casper Christensen. Siden har de to jævnligt optrådt for begejstrede fans af deres skæve og altid overraskende komik. Senest i år 2000 har deres tv-reklamer for Electric City vakt opsigt som nogle af årets sjoveste. Med deres rablende morsomme, publikumsinvolverende show, som blandt andet inkluderer motorsav og magi, er John & Aage en sikker succés både til firmafester, som konferencierer, m.m.