Keld & Hilda Heick

Keld & Hilda Heick

Man kalder dem hr. og fru Danmark og med god grund, for alle kender dette sympatiske par, og ved hvad de står for. Humørgivende, musikalske, underholdende og idégivende.

Jo, de er stadig et sikkert kort på hånden.

At Keld Heick så også er den musikalske konferencier, er jo bare et ekstra plus.

Pressetekst:
Med en lang perlerække af Grand Prix-sejre, Grammy’er samt sølv-, guld- og platinplader har Keld & Hilda med efternavnet Heick for længst slået deres navn fast som en af de største og mest langtidsholdbare succes’er i dansk underholdning. Gennem 5 årtier har de forsynet “Familien Danmark” med musik, der strækker sig lige fra “pigtråd” og pop til viser, Grand Prix og rock’n’roll.

De sidste 10-15 år har desuden budt på revy og masser af TV-arbejde for dem – med f.eks. ”Så’ det lørdag”, “Lykkehjulet”, “Musikbutikken” og “Vind Boxen”, som nogle af de mest folkelige træffere. Også radioen blev udsat for den Heick’ske familieinvasion. “De ringer – vi spiller” kørte med Keld Heick ved roret de sidste 3½ år ud af de 38, udsendelsen eksisterede.

Men det var med sin rolle som studievært i “Musikbutikken”, at han første gang for alvor gjorde opmærksom på nye sider af sit store og meget alsidige talent. I duet med bl.a. Tom Jones, Cliff Richard, Tommy Steele og Lionel Richie fik han vist lidt af det potentiale, som indtil da kun var kendt af en snæver kreds.

Han var lige fyldt 16 år, da han vandt sin første sangkonkurrence – og han var 19, da han sammen med The Donkeys blev Danmarksmester i “Pigtrådsmusik”, som tidens rockmusik jo så smukt kaldtes i starten af 60’erne. Siden blev det til landeplager af den lidt blidere slags som “Ved landsbyens gadekær” og “Vi skal gå hånd i hånd” samtidig med, at han som sangskriver forsynede en række af sine kolleger med utallige hits.

Sangskriveriet kulminerede op gennem 70’erne, 80’erne og 90’erne med ikke færre end 9 sejre i Dansk Melodi Grand Prix – en rekord som formentlig aldrig nogensinde vil blive slået!

Samarbejdet med Hilda tog for alvor fart i 1976, da parret gik til tops på hitlisterne med “Do You Speak English” – og fra 1981 var de fast makkerpar på scenerne rundt omkring i det danske land.

Da de i begyndelsen af 90’erne overtog ledelsen af Nykøbing F. Revyen, “Revykøbing”, var det med Hilda som organisator og kreativt omdrejningspunkt. I 2005 blev hun studievært på programmet “Boxen” på DR TV, og her jonglerer hun stadig med tal og hyggesnak med seerne hver søndag …

Musikalsk kan man i dag opleve Keld & Hilda ved så forskellige begivenheder som f.eks. kirkekoncerter, viseaftener, Grand Prix-shows, festivaler, byfester, foredrags- og ”syng-med”-arrangementer samt pop-koncerter med danseband, symfoniorkester, brassband eller ganske alene – kun akkompagneret af Kelds guitar.

Det seneste album, ”DANMARK I MIT HJERTE” blev udsendt i marts 2006. Cd’en indeholder 13 nye sange + 4 bonustracks, som viser parrets brede repertoire.

I det sidste par år har vi set Keld Heick på TV2’s kanal Charlie som vært for en række folkelige danske musikprogrammer med titlen ”TOP CHARLIE”. Denne serie har været den mest sete på kanalen, og den fortsætter i 2009.

Keld & Hilda har som få forstået kunsten at få folk i alle aldre og fra alle samfundslag til at lytte og synge med på deres sange. Det er – med andre ord – ikke uden grund, at de igen og igen er blevet kaldt “HR. OG FRU DANMARK”!