King Georges Dixieland Stompers

King Georges Dixieland Stompers

King Georges Dixieland Stompers har stadig en ubændig lyst til at optræde med den livsbekræftende jazz. De nyder at spille foran et danseglad og lyttevenligt publikum.

Den 17. november 1972 spillede King Georges sit første engagement på Viborg Katedralskole og kunne derfor i år 2002 fejre 30 års jubilæum. Nu, som dengang i forrige århundrede, er udgangspunkt, at orkestret elsker at spille danse- og lyttevenlig og ikke mindst glad og munter traditionel jazz.

Historiebogen over orkestrets virke fortæller om hundredvis af jobs af megen vekslende karakter: Koncerter, street-parades, receptioner, alle former for privatfester – fødselsdage, bryllupper m.m. – frokostjazz og naturligvis et hav af ganske almindelige jazzband-balls.

Af mange grunde er orkester-besætningen naturligvis ikke helt den samme som i november 1972, men 3 af de 6 medlemmer har mere end 20 års anciennitet i bandet, heraf har en enkelt været på pladsen i alle 30 år. Sammenlagt har medlemmerne 90 års erfaring. Hvor mange engagementer dette svarer til fremgår ikke af statistikken, men de mange år vidner dog om en ordentlig portion erfaring.

Væsentligst er dog at alle 6 stadig har en ubændig lyst til at optræde med den livsbekræftende jazz. Det at spille foran et danseglad eller lyttevenligt publikum er hoveddrivkraften.

King Georges Dixieland Stompers består af:

Aage Mogensen, trompet
Aage Hjortshøj, basun
Ole Hveisel, klarinet og sang
John Vinter, bas og tuba
Carsten Thorsbach Hansen, banjo
Jakob Sennels, trommer