Kirsten Vaupel

Kirsten Vaupel

Kirsten Vaupel er kendt fra radio og TV for sit charmerende smil og for en forfriskende, uhøjtidelig fortolkning af operettemusik, wienersange og danske sange.

Hun er uddannet på Konservatorium der Stadt Wien og videreuddannet i Salzburg og København. Operadebut på Det Ny Teater i København 1970 som Susanna i “Figaros Bryllup”. Fra 1975-1983 tilknyttet Den Jyske Opera, hvor hun har sunget adskillige hovedpartier, senest Adele i “Flagermusen”.

Udvalgt i 1974 som eneste danske pige til at medvirke i Ingmar Bergmans filmatisering af “Tryllefløjten”. Sunget hovedpartiet i “Mød mig på Cassiopeia” og “Farinelli” på Nørrebros Teater. Medvirket i adskillige radio- og TV-produktioner i ind- og udland. Modtog i1972 Elisabeth Dons Mindelegat.

Kirsten Vaupel og Kristian Buhl-Mortensen har arbejdet sammen siden 1983 og lavet et hav af koncerter i kirker, kammermusik foreninger, foreninger, firmafester, seminarer m.m. Deres repertoire udgør flere hundrede sange, og de har sammen lavet 3 CD’er med danske årstidssange: “Du danske sommer, jeg elsker dig”, “Vinter, å vinter” og “Kom maj, du søde, milde”.

Kirsten Vaupel og Københavns Serenadetrio har samarbejdet i de senere år og sammen udviklet et stort repertoire af sange fra ind- og udland.