Kristian & Jens Peter

Kristian & Jens Peter

De kan spille solen frem på en fransk fortovscafé med liflig musettevals og få skørterne til at flagre på de nordiske bondepiger i forrygende sekstur og syvspring. Men de kan også spille i sydlandske toner i et halsbrækkende tempo, så man ser tyrefægtere for sig, kæmpe for livet i en ophidset og stemningsfuld arena.

De to kammerater Kristian & Jens Peter har fuldstændig styr på knapperne på en harmonika. Og de elsker at spille. Det kan man med lethed høre når man lytter til Kristian & Jens Peter, hvadenten det er på en af de 4 CD’er de har udgivet; Harmonika Træffere I+ II, Svenske Harmonikatræffere og Samba Romantica eller når man oplever dem live rundt om i Danmark. Her kan man virkelig høre de to jyders lidenskab for harmonikaen som instrument, hvor de spiller i et tempo, så man kan forestille sig, de ville brække fingrene, hvis de snublede i en passage.

Når vi helt selv skal vælge, så vil vi gerne spille noget, der går hurtigt. Det er rart stadig at kunne imponere skælmer Kristian. Selv om han hurtigt derefter pointerer, at det nu også er svært at spille stille og rolige numre på en harmonika. Det kræver mindst lige så megen indlevelse.

– Det kræver stor koncentration at spille på harmonika. Og det kan være svært samtidig at “lave ballade”. Det har man kun overskud til, hvis man kan de numre, man optræder med, 320 procent, siger Jens Peter, der med “ballade” mener finurligheder, som man gerne tror ham og Kristian er leveringsdygtige i.

Antallet af mennesker i kongeriget Danmark, der egentlig sætter pris på det hæsblæsende instrument, havde de to jyske gutter nok ikke helt gjort sig klart for bare et år siden. De levede deres forholdsvis stille harmonikaliv og var glade for at spille i forskellige sammenhænge ved mindre koncerter, konkurrencer og især på de årlige harmonikatræf. Her mødes harmonikaelskere i alle aldre fra hele landet til dyst på og glæde over det instrument, som i manges øjne er forbundet med sømandssange og tyroler musik, men som jo i virkeligheden har en meget videre, musikalsk udbredelse. Her oplever man livsglæden og fællesskabet omkring harmonikamusikken.

Med et samlet salg på over 85.000 eksemplarer af deres albums har Kristian & Jens Peter bragt harmonikaen på verdenskortet i Danmark.

Kristian & Jens Peter spiller alene eller med Czardas Trioen til næsten enhver lejlighed: Kulturhuse, kirker, byfester/markeder, harmoniktræf, gågader/storcentre, private, etc.