Lasse Helner

Lasse Helner

Han havde ellers sådan nogle pæne forældre? – et foredrag af Lasse Helner.

Lasse Helner er født d. 14. februar 1947 i Aarup på Fyn. Han er både kendt som musiker, sanger, komponist, storyteller og meget andet. I 2009 rundede han de 50 år på scenen, og i år kan Lasse, sammen med sin kone Mathilde, fejre deres 35-års jubilæum med duoen Lasse & Mathilde.

Lasse fortæller om sin karriere, sin opvækst på Vestfyn, sejlturene med Nordkaperen, og sine holdninger samt meninger – om ting som berører både ham, men også andre. Om kampen mod alkohol og stoffer, og om de mange mistede venner. Dette gør han i et musikalsk foredrag der går under titlen ”Han havde ellers sådan nogle pæne forældre?”. Det er også arbejdstitlen til en bog, om en lang karriere med utallige oplevelser i ind- og udland, der endnu ikke er skrevet, men måske bliver det en dag.

Foredraget indeholder bl.a. beskrivelser, af oplevelser der strækker sig lige fra Damaskus og New Orleans, til Lundeborg og Midtfynsfestivalen, fra skiffle og jazz til pigtråd, rock, folk og danske sange.

Han voksede op i tiden efter 2. verdenskrig, hvor verden fra at være gået amok i vold, død og ødelæggelse, eksploderede i musik, farver og fælles oplevelser op igennem 50’erne, 60’erne og videre til nu, dette på trods af evigt truende konflikter og krige. En kendt mand i branchen sagde engang, at når man nu skal til at leve af sin hukommelse, så er det sgu en skam at man ikke kan huske en skid! Det er ikke tilfældet her; Lasse fortæller med engagement og liv, så man synes man selv var der, – og det var man måske også?