Lasse og Mathilde

Lasse og Mathilde

30 år med meget mere end musik

I 30 år som repræsentanter for Fyn, – og Danmark, – Dansk Turistråd i Norge, Sverige, for danskere i udlandet, – New Orleans, Algier, Damaskus, Spanien, Grækenland, England m.m.
Lasse & Mathilde har gennem 30 år stået for kvalitet – sat musik til dansk lyrik af
Tove Ditlevsen, Martha Christensen, Jan Toftlund, Niels Hausgaard, Torben Eschen, Jesper Jensen, Annette Friis m . m. fl.

Lasse & Mathilde været med til at holde liv i den Danske Sangskat, Højskolesangbogen – gennem Mathildes fortolkninger af samme på pladerne ” Rødt og Hvidt ” 1+2 – men Lasse & Mathilde er mere end det:

Lasse & Mathilde er DANSKE og kan, – med netop denne baggrund og originalitet optræde i ind – og udland med stor succes.
Humor er også med til at præge en aften i selskab med duoen, og i takt med de mange år er spilleglæden forstærket og repertoiret meget vidtfavnende. Lasse og Mathilde deler det vokale arbejde nogenlunde demokratisk.

De musikalske venner gennem årerne er mange; Peter Thorup, Lis Sørensen, Hugo Rasmussen, NHØP, Kim Larsen, Pia Raug, Ole Fick, Michael Friis, Thor Backhausen, Jan Toftlund, Niels Hausgaard, Trine Dyrholm – for blot at nævne nogle. Vennerne har nydt godt af Lasse og Mathildes gæstfrihed og smittende humør.

Lasse & Mathilde fejrer 30 års jubilæum med et væld af flotte shows i landet. Det hele bliver for alvor skudt i gang med 2 flotte jubilæums shows på Magasinet i Odense d. 29. og 30. juli 2005. Hele showet foreviges af produktionsselskabet STV, hvis chef Rene Szcyrbak også hører til en af de gamle musikalske venner. Herefter følger en omfattende turne, som bringer den folkekære duo ud i mangt en krog af Danmark.

Og 2005 har foreløbig været et særdeles begivenhedsrigt år for duoen. I særdeleshed har Lasse Helner med sin rolle i ”The Accient Mariner” i Odense, samt sin længe ventede solo udgivelse ”Dreamtime” med medvirken bl.a. fra Daryl Johnson og Daniel Lanois.

Mathilde viser flot format som sangerinde og violinist, mens Lasse er mand for at forene de fynske og DANSKE folk rødder med moderne New Oreleans musik. Så publikum kan vente en oplevelse med musikalitet og humor i højsædet fra duoen, der er i storform lige nu og jubilæet fejres med en omfattende turne.