Leif Fabricius

Leif Fabricius

Entertaineren og tekstforfatteren Leif Fabricius er nok mest kendt for at være manden bag teksterne til Finn Nørbygaards Karl Einar figur, men han har også andre arbejdsområder. Bl.a. har han i flere år været fast tekstleverandør til gruppen ”Tørfisk” og diverse revyer over det ganske land. I 2001 opnåede han endog den hæder, at blive kåret som ”Årets Revyforfatter.”

Men det er ikke alle teksterne, han giver fra sig. En del reserverer han til sig selv, og han har i den sammenhæng udgivet en CD med titlen ”Så er’t så’” Det er vestjysk og betyder direkte oversat ”Så er det sagt”. CD’en rummer en god håndfuld lune og finurlige viser. Nu har man muligheden for at opleve disse viser live.

”..Der er noget Hausgaardsk over Leif Fabricius’ måde at anskue tilværelsen på, men en forskel i stil…” skrev JyllandsPostens anmelder da CD’en udkom.

For folk udenfor det vestjyske sprogområde kan der i viserne forekomme passager og ord, der er vanskeligt forståelige, men Fabricius gør meget ud af – på en særdeles underholdende facon –  i sine kommentarer mellem numrene, at indføre publikum i det vestjyske sprog og ikke mindst i den vestjyske kultur og livsopfattelse, og når en sådan viseaften er til ende ved man meget mere om den minoritet, som vestjyder nu engang udgør i vort samfund – og ikke så lidt mere om deres kvaliteter. Fornøjeligt er det.

Leif Fabricius har musikalsk ledsagelse af pianisten Ebbe Ravn og bassisten John Skou.