Lone Kühlmann

Lone Kühlmann

Oplev Lone Kühlmann, journalist og forfatter, som professionel, humoristisk, provokerende foredragsholder og debattør.

Lone Kühlmann foredrag:

· Vi bliver ikke yngre – Fat det!
Hold på hat og briller, når Lone Kühlmann går i gang med sin fyndige, muntre og inspirerende opsang til alle os, der vakler mellem kirurgi og terapi for at håndtere alderdomstegnene.
Foredraget er baseret på forfatterens nye bestseller af samme navn og handler om emner som: Desperation er uklædelig, begejstring idiotisk. Respekt får man kun, hvis man respekterer sig selv. Er man single, når man er enke?

· Lev Selv
Et muntert og provokerende foredrag baseret på bestselleren af samme navn. Her tager Lone Kühlmann fat på mange af de myter, som især kvinder ligger under for – både på arbejdspladsen og i familien.

· Det hele menneske
Arbejdslivet er ikke hele livet. I det nye årtusinde er det ikke kun kvinder, der skal få tingene til “at hænge sammen”. Også mænd må erkende, at en familie ikke “bare” er et bagland, og at skriveborde og vigtige møder ikke i længden kan beskytte én mod det virkelige liv.

· Livet er ikke en strøgtur
Dette er Lone Kühlmanns sidste nye foredrag, baseret på bogen af samme navn med brevkassespørgsmål og -svar fra 1924-2000.
Bogen udkom i efteråret 2001 og er en livlig kulturhistorisk pejling af danske kvinders – og mænds – liv og roller igennem 75 år.

· Livet er livet værd
Man er selv med til at bestemme, om man vil være tilskuer eller deltager. Kollektive løsninger kræver individuelt ansvar, hvis de skal have nogen som helst virkning.

· Sæsonens nye Bøger
Lone Kühlmann har i 12 år anmeldt kulturlitteratur, biografier, debatbøger m.m. for bibliotekarer og boghandlere. Foredraget er altid opdateret med de sidste nye udgivelser. Et must for alle bogelskere.

· De andres skyld
Det dårligste udgangspunkt for et demokrati er, at det alt sammen er de andres skyld. Men det er langt det mest almindelige. Når noget går galt, ser vi os om efter et sted, hvor vi kan lægge ansvaret fra os.

· Hvad kan vi lære om os selv, ved at se på andre? 
Lone Kühlmann har under et studieophold i Syrien studeret familielovgivning og arbejdsmarked, og bruger sin viden til at se på de faldgruber vi selv er tilbøjelige til at falde i både i privatlivet og i karrieren. Foredraget berører også FN’s  kritik af Danmarks manglende evne til at integrere især indvandrerkvinder på arbejdsmarkedet, og kommer med et bud på hvorfor ”tørklæde” diskussionen fylder så meget i den offentlige debat.
Relevant også for folk, der aldrig har truffet en indvandrer.
Et splinternyt foredrag fuldt af overraskende indfaldsvinkler leveret med vid og bid.

· Med slør – og uden 
Dette foredrag bygger på bogen af samme navn, som Lone Kühlmann har lavet sammen med fotografen Tine Harden.
Det handler om familiens og især kvinders situation i et moderne arabisk land, Syrien.
Der er ligestilling i grundloven på alle områder – undtagen i familien. En kvinde kan blive højesteretsdommer, men hun kan ikke gå ud af sin hoveddør uden sin mands tilladelse.
Et rodsammen af tradition, religion, fordomme og uvidenhed fastholder familierne i et flere tusinde år gammelt mønster.
Samtidig gør ydre pres, at både kvinder og mænd finder stolthed og styrke i deres idenditet som arabere og muslimer. Sløret et kommet på mode igen – også blandt veluddannede. Det bæres som et adelsmærke, ikke som tegn på undertrykkelse.
Et foredrag som giver en nøgle til forståelse af mange af de adfærdsmønstre hos flygtninge og indvandrere i Danmark, som virker så ubegribelige for os.