Neil Brophy

Neil Brophy

Neil Brophy har haft stor succes og har stor erfaring både solo og med sit band, Neil Brophy Band og han vil i 2008 udover at turnere med bandet også turnere solo. Han vil føre sin optræden tilbage til de oprindelige rødder i sit solo show og levere sit eget originale materiale blandet med sange af sine engelske og irske favorit folk sangere. Neil har gennem årene optrådt i hele verden, hvilket har givet ham stor inspiration til sin sangskrivning. Neil vil optræde til mindre arrangementer bl.a. Folk clubs men også som opvarmingsband i folk/pub telte på festivaler.

Neil er kendt for sine fantastiske live optrædender og han er sidste år set på scenen som opvarmningsband for Oysterband og The Levellers og havde i løbet af sommeren 2007 stor succes med sine koncerter både som solist og med bandet på flere festivaler i England. Han har en meget stor erfaring med at optræde live. Han udstråler varme og har en typisk engelsk humor, som falder i danskernes smag og han er naturlig med sit publikum, som han formår at skabe stærk intimitet med. Neils sange er alt fra velskrevne ballader til livlige upbeat numre.

Neil er kommet lang vej fra den gamle ”bar-room folklore” stil, både musikalsk og professionelt, hvilket har givet ham og også bandet status og en betragtelig (og voksende!) fanskare.