Peter Belli

Peter Belli

PETER BELLI – en levende legende indenfor dansk underholdning! Få danske kunstnere har haft så omfattende en karriere som Georg Peter Brandt Belli – og færre endnu har været omkring så mange forskellige gøremål i branchen og klaret dem uden at miste populariteten.

”Min lagkage har mange farver”, sagde PETER BELLI engang i et interview, og sandt nok, blandt de mange stillingsbetegnelser Belli kunne skrive på sit visitkort er: Konferencier, film-, teater-, TV-skuespiller, sprechtstallmeister, bingovært, brevkassebestyrer og døds-drom-racer, men først og fremmest er PETER BELLI sanger – han er til pop, dansktop, soul, viser og rock – og han har haft succes med det hele.

Han har udgivet ikke mindre end 29 albums (heraf 2 dobbelte) og 63 singler – og hvor mange koncerter det er blevet til undervejs, har han for længst opgivet at holde tal på. Men han har sunget overalt, hvor der var en scene – i cirkus, i TV, i små og store rockklubber og mælkepopper, på blokvogne, i dansehaller og på de store rockfestivals i både Roskilde, Ringe og Skanderborg. Som en fortjent cadeau til den stemme der altid har været hans varemærke – modtog han i 1992 den eftertragtede GRAMMY som ”ÅRETS SANGER”, ”Årenes sanger” havde måske været en mere rigtig betegnelse, for PETER BELLI har været der længe og har altid været nærværende, uanset hvilken musikalsk genre det handlede om.

PETER BELLI’s glorværdige karriere startede i 1959, hvor han med sit første orkester spillede i københavnske ungdomsklubber. Dette udviklede sig i starten af 1963 til et af datidens mest succesombruste orkestre nemlig – PETER BELLI & LES RIVALS ! ! ! Orkestrets succes var for datiden noget helt ekseptionelt ! PETER BELLI & LES RIVALS blev hurtigt landets førende ”pigtrådsorkester”, og med PETER BELLI’s 32 cm lange hår, blev han et fænomen i Dansk musik ! ! ! Et pladehit med ”You Better Move On” gjorde konstellationen PETER BELLI & LES RIVALS til de unges favoritter på linje med The Beatles og Rolling Stones ! ! I 1966 fik PETER BELLI & LES RIVALS et af datidens mega-hits med ”Helt Igennem Respektabel”. Tresserne blev et af PETER BELLI’s suveræne årtier med masser af pladehits, TV-shows og live-koncerter for tusinder af mennesker.

PETER BELLI opnåede gennem tresserne at have så forskelligartede bands som LES RIVALS (”pigtråd” eller beat om man vil), SEVEN SOUNDS (”forrygende band med blæser-sektion, som gjorde at PETER BELLI også kunne fremstå som soul-sanger), B.B. BROTHERS (fortrinsvis blues) og endelig FOUR ROSES som sammen med BELLI blev til datidens helt store pop-gruppe med adskillige hits, bl.a. “Hvis Jeg Var Arbejdsløs”.

Op gennem halvfjerdserne høstede PETER BELLI hit på hit – fortrinsvis med danske tekster – indenfor dansk populærmusik. Adskillige dansktop-træffere som bl.a. ”Kære Gamle Tog” huserede hit-listerne, alt imens Belli turnerede landet på kryds og tværs. På et tidspunkt et sikkert trækplaster ved byfester, til koncerter m.v.

Efter næsten 20 års hårdt turné liv trak PETER BELLI sig midt i firserne lidt tilbage efter en uendelig række af triumfer. Arbejdspladsen de næste 10 år viste sig primært at blive dansk film, TV, teater og bingo. Mange husker ham nok som buschauffør i Wikke & Rasmussens populære ”Fra Tonny Toupé Til Sonny Soufflé”, hvor Belli føjede endnu et hit til den omfangsrige række med ”Holbæk”.

I starten af halvfemserne rørte PETER BELLI atter på sig på pladefronten, hvilket resulterede i et af de flotteste come-backs i dansk musikhistorie. Rockmusikken trak stadig i ulven, der fik et forrygende come-back med sin rolle som Mr. Martin i ”Den store lystfest”, efterfulgt af Hoboexpressen ”En At Bli’ Som”, sunget af Peter i skøn samklang med Johnny Madsen og Nanna.

I halvfemserne fortsatte karrieren med bandet DE NYE RIVALER og meget roste albums som ”Yeah” og ”Ribbet & Flået”, hvor Belli vendte tilbage til rødderne. Hits som ”Hva’ Gør Man”, ”For Enden Af Regnbuen” og ”København” (fra en DC-9) var med til at sikre at PETER BELLI også i halvfemserne hører til blandt de mest populære danske sangere. PETER BELLI fik sit gamle publikum tilbage og samtidig et helt nyt, som ikke var født da Belli startede sin glorværdige karriere i tresserne. Bemærkelsesværdigt var det også, at PETER BELLI’s come-back-hit netop blev hans gamle debut-single i et nyt arrangement ”You Better Move On” – fra LP/CD’en ”Yeah”. Dette blev PETER BELLI så enig om med sin kone June, og han turnerer nu det meste af året. PETER BELLI’s CD ”Talisman” blev rost til skyerne af anmelderne, solgte i tusindvis af eksemplarer og opnåede høje hitlisteplaceringer.

1999 blev et af PETER BELLI’s mest spændende år nogensinde – ikke alene havde han 40 års jubilæum, hvor han optrådte i 17 TV-shows, 1 film, TV-serien ”Taxa”, og bogen om hans liv ”Jeg Er, Som Jeg Er” udkom.

Endvidere gav han 60 koncerter og sidst men ikke mindst udgav Sony dobbelt-CD’en ”Helt Igennem Respektabel”. PETER BELLI glæder sig til at tage hul på et nyt årtusinde og møde sit talstærke publikum på festivaler og festpladser.

Så glæd Jer til at opleve PETER BELLI ”Live In Concert” ! ! !