Peter Schrøder

Peter Schrøder

Peter Schrøder har flyttet meget i sit liv, blandt andet fordi hans far var handelsmand og flyttede hen hvor pengene var. Men Peter har tilbragt en del af sin ungdom i Vejle. Da han gik i 2. g. på Vejle Gymnasium, kom han med i en skolekomedie. Her viste det komiske talent sig. Han parodierede en geografilærer – så hele salen lå flad af grin. I 3. g. iscenesatte han en revy og efter studentereksamen medvirkede han i en revy på Give Hotel. På Århus Universitet kom han med i studenter-revyen – og så var han solgt.

Efter at have læst et år hos Etna Brodthagen fra Århus Teater kom Peter Schrøder ind på Statens Elevskole i første forsøg. Han fik sit gennembrud i sin første rolle i “Niels Klim” på Gladsaxe Teater. I de efterfølgende år havde Peter Schrøder en stribe gode roller bl.a. på Det Kgl. Teater.

Siden 1982 har han været freelance og medvirket i alvorlige stykker, revyer, film og TV – samt instrueret selv.

Peter Schrøder tager ud sammen med Niels Jørn Steen, med et show – sammensat af splinternye numre samt “highlights” fra hans tidligere shows.
Showet indeholder selvfølgelig en del Peter Schrøders mange kendte figurer – bl.a. “Det er fand’me uhyggeligt, du” – Flemmings mor” – “Klejsborg” – fra “Den gode, den onde og den virkeligt sjove”.

Når vi ser Peter Schrøder spille Flemming sammen med Berit i “Jul i den gamle trædemølle” – og som den forsagte mand i “Den gode, Den onde og Den virk’li sjove”, oplever vi en kunstner på Dirch Passers niveau. Og når han er den aggressive mand i “Det er fand’me uhyggeligt, du” – er det en kunstner med stor dybde i sit spil.

I teaterkredse har han vist et usædvanligt talent for karakterroller. I de senere år har han markeret sig som filminstruktør – først med “Det forsømte forår”, senest med “Kun en pige”. Fjernsynet gjorde ham til folkeeje. Senest har han frembragt endnu en populær figur – Postbud Madsen – i serien “Madsen & Co.”. Schrøder spiller en habil saxofon – som også indgår i showet.

Med Niels Jørn Steen som pianist og medspiller/modspiller lægges her op til et hammer-morsomt show.