Sir Henry & His Butlers

Sir Henry & His Butlers

Sir Henry & His Butlers er veteranernes veteraner. Der findes ikke det sted på danmarkskortet gruppen ikke har besøgt. Men som Ole (Sir Henry) Bredahl siger:

– Det er ikke et hårdt liv at være musiker – det er et sjovt liv!
– Det er sjov og dejligt at underholde folk, at se dem danse og more sig til den musik vi holder af.
– At få dem til at føle sig som teenagere igen.

Det hele begyndte 1964 i dansetemplet Place Pigalle på Dyrehavsbakken og blev efterfulgt af Hit House, hvor Sir Henry var med fra første dag.

Med nummeret “Lets Go” blev gruppen landskendt, og siden er det blevet til utallige hits skrevet af enten Ole Bredahl eller Tommy Seebach, som var med i gruppen i mange år.

Af hits kan nævnes: Camp, Beautiful Brown Eyes, Lets go, Annie Got A Date, Juicy Lucyog Med Eksprestog til Kina.

Sir Henry har med skiftende besætninger indspillet et utal af LP’er, som det hed dengang og enkelte CD’er, som det hedder nu. En ny er undervejs og i modsætning til tidligere, er denne dansksproget. Men det er som tidligere, den gode melodi der står i forgrunden.

Når Sir Henry optræder i dag indebærer det, foruden gruppens egne sange, en gennemgang af de melodier og sange der var populære i rock & pigtrådstiden. 50’erne (Elvis, Cliff, Shadows, Bill Haily osv.). 60’erne (Beatles, Searchers, Credence Clearwater Revival, Rolling stones osv.) – og naturligvis alle gruppens egne sange. Numrene bliver ind imellem krydret med små anekdoter og spørgsmål til publikum om sangen, kunstneren eller tiden.

Ole Bredahl bliver tit spurgt om, hvordan gruppen har overlevet en så lang tidsperiode som 43 år. Svaret er ganske enkelt: – Vi spillede bare videre.

Og det har jo vist sig at 60’er musikken ikke bare var en dille. Den lever og har det godt. Næsten alle generationer kan lide at lytte, danse og hygge sig den.

Sir Henry & His Butlers besætning er i dag:

Ole Bredahl (sang & bas)
Erik Bjerre (Guitar & sang)
Poul Christiansen (trommer & sang)
Niels Christensen (piano, orgel & harmonika og en smule sang)