Thomas Kjellerup

Thomas Kjellerup

Drømmenes troubadour

Siden det store gennembrud med “Anni’s sang” i 1991 har Thomas Kjellerup været en af Danmarks mest efterspurgte troubadourer. Han er en af de få herhjemme, der magter at gå alene på scenen og fastholde og bevæge publikum en hel aften – kun bevæbnet med sin akustiske guitar og sine poetiske og stemningsfulde sange.

Thomas Kjellerups særkende er de enkle, stemningsfulde tekster og de smukke og utroligt iørefaldende melodier. Den vestjyske sangskrivers filosofi har været klar fra starten af: “En god sang kan ikke overhøres. Den har sit eget liv, og finder selv vej til publikum – med tiden….”
Han stoler, med andre ord, både på sine egne sange – og på publikums evne til at genkende en god sang når den er der.
Så heller ikke i fremtiden skal vi forvente at se Thomas Kjellerup slå på tromme for sig selv med det formål at vinde markedsandele og opmærksomhed. Han lader stille og roligt sine sange gøre arbejdet. Mange hundrede udsolgte koncerter overalt i landet tyder på, at de gør det godt.

Siden det første album, som udkom i 1985, er det blevet til i alt 9 originalalbums med de velkendte, vemodige og varme sange, hvoraf flere i dag står som langtidsholdbare klassikere: “Hver morgen”, “Stilfærdigt farvel”, “Ved siden af mig”, “Dage som denne” og “Juliette” for nu blot at nævne én håndfuld. De seneste udgivelser er “Skrøbelige hjerte” fra 2002 og opsamlingsalbummet “Bjørnen vågner” fra 2003.

Thomas Kjellerup har for nylig samlet alle sine sange, 82 i alt, i en komplet sangbog med titlen “De håb og de sange”.

Thomas Kjellerup er født i Odder, 7. februar 1958. Han har boet i Esbjerg det meste af sit voksne liv, og det er hér han har skrevet alle sine sange, hvilket er grunden til at han stadig kaldes “den vestjyske troubadour”. Thomas vendte tilbage til fødebyen Odder i 2002, og der bor han stadig.