Eskild Ebbesen

Eskild Ebbesen

Årets idrætsprofil 2004 og vinder af Årets Sportsnavn og BT’s Guld 2004 sammen med “Guldfireren”, Eskild Ebbesen cand. scient. i idrætsfysiologi, har siden 2001 arbejdet med sundhedstests og motivation af virksomhedsmedarbejdere gennem sundhedsfremmende projekter på arbejdspladsen. Herudover holder han også en række foredrag årligt.

Eskild Ebbesens største engagement gennem sit voksne liv har været eliteroning. Som eneste faste mand på ”Guldfireren” frem til 2008 har Eskild vundet OL guld I 1996 og 2004 og 2008, OL-bronze I 2000 og VM-guld 1994, 1997, 1998, 1999, 2002 og 2003. Udover at være verdens mest vindende letvægtsroer har Eskild verdensrekorden i roning på land (ergometerroning), hvor han har deltaget i og vundet 3 verdensmesterskaber siden 1993. Han har derudover vundet et utal af danmarksmesterskaber både på vandet og på land.

Efter at have trukket sig tilbage fra Guldfireren for en kort bemærkning, satte Eskild sig igen i “Guldfireren” for at deltage og vinde guld ved OL i Beijing i 2008. Og i august 2008 lykkedes det igen Eskild Ebbesen sammen med “Guldfireren” at tage sin 3. guldmedalje ved OL – en uhørt og skelsættende sportslig præstation.

I sine foredrag giver Eskild Ebbesen videre af sin erfaring og giver tilhørerne ny energi, motivation og redskaber til videre at udvikle sig.

Eskild Ebbesen foredrag:

· Vejen til at blive en vinder – går gennem hårdt arbejde, motivation og samarbejde
Der skal virkelig hårdt arbejde til (både fysisk og mentalt) for at opnå guld ved verdensmesterskaberne og ved OL – og så endda flere gange! Eskild Ebbesen har som eliteroer gjort det. Det kræver – foruden en enorm trænings-mængde – også en motivation, et engagement og en samarbejdsevne der rækker ud over det sædvanlige. Hvordan opnår man den form for motivation? Hvordan prioriterer man, når der også skal være plads til familien og jobbet? Hvordan skaber man et samarbejde, der bygger på hinandens stærkeste sider? Er det noget der kommer af sig selv – eller er det noget, der kan læres? Roerne bag medaljerne har demonstreret, hvor langt man kan komme med klare målsætninger, samarbejde, den rette kommunikation, og være bedst, når det gælder trods forskelle i evner og personligheder. Med det fundament er det lykkedes dem at nå de mål og den succes, de har drømt om. Når Eskild Ebbesen engageret fortæller, er der en masse at lære af vinderen.

· Motivation til den sunde livsstil
MOTIVATION er udgangspunktet, når Eskild Ebbesen giver sit indlæg og får folk i gang med en sundere livsstil. Eskild Ebbesen har ikke kun gennem sin uddannelse og sin træning beskæftiget sig med sundhed, men har også i en lang årrække arbejdet med at fremme sundheden mange danske virksomheder. I arbejdet med sundhedsfremme har Eskild arbejdet med alle målgrupper lige fra folk med hjertesygdomme til eliteidrætsfolk. Hemmeligheden bag den sunde livsstil er, hvor man lettest sætter ind i hverdagen for at forbedre sin sundhed og sit energiniveau mest i forhold til det, som kræves fysisk og mentalt. Med dette udgangspunkt kommer Eskild Ebbesen ind på emnerne:

– Fysisk aktivitet og træning
– Kost og ernæring
– Vægttab
– 10 motivationsråd til den sunde livsstil. Hvordan findes motivationen til at komme i gang og hvordan holdes fast på lang sigt?

Med henvisning til forskningsresultater og kombineret med praktiske erfaringer gives ikke kun et fagligt godt udgangspunkt for tilhørerne, men også levende og god underholdning.